Hoeslaken van goede materialen

2023-06-09
Willem Doelen

Denk eens aan het meest comfortabele bed waarin je ooit hebt geslapen - wat maakte het zo geweldig? Waarschijnlijk speelden de hoeslakens een grote rol. Het vinden van de juiste hoeslakens is net zo belangrijk als een kwaliteitsmatras, kussen of dekbed. Bij The Company Store worden onze hoeslakens verkocht in bijpassende sets, of als individuele hoeslakens  220x220 cm en gladde hoeslakens, en kussen sloop die je kunt combineren om een knus, kleurrijk toevluchtsoord te creëren. Maar bij het kiezen van hoeslakens gaat het niet alleen om patronen en kleurenpaletten: vezelkwaliteit, weefsel structuur en maat zijn belangrijk voor het comfort.

Materialen hoeslakens

Wat is het beste materiaal voor bed hoeslakens?

De stof van hoeslakens verschilt in gevoel, warmteniveau en uiterlijk, dus de juiste stof kiezen komt vaak neer op persoonlijke voorkeur. Om te beslissen welk materiaal het beste voor jou is, moet je eerst nadenken over hoe hoeslakens worden gemaakt. Hoewel het proces afhangt van het type materiaal, wordt garen meestal op een weefgetouw geweven om grote rollen stof te maken, die later worden gesneden tot individuele hoeslakens en kussenslopen, en vervolgens gezoomd en afgewerkt. Verken de meest voorkomende hoeslaken vezels en weefsels, en de belangrijkste eigenschappen van elk, en pas vervolgens je hoeslakens aan op je specifieke slaap voorkeuren.

Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de productie van kwaliteitsstoffen voor hoeslakens:

Vezel: Individuele vezels worden samen gesponnen tot garen of draad. De meeste van onze hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen, inclusief Egyptisch katoen en Supima® katoen opties, hoewel we ook opties bieden in natuurlijk linnen, een bamboe mix en TENCEL™ Lyocell.

Weefselstructuur: Een weef constructie gevormd door het in elkaar vlechten van twee draden onder een rechte hoek. Percale heeft een evenwichtige weefstructuur, wat betekent dat het hetzelfde aantal draden horizontaal als verticaal heeft voor een knisperig maar zacht, glad en duurzaam product. Een satijnweefsel heeft meer draden horizontaal dan verticaal, wat zorgt voor glans en een zeer zacht, glanzend gevoel.

Draaddichtheid: De draaddichtheid is het aantal draden per vierkante inch. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe dichter de weefstructuur. Draaddichtheid alleen is echter geen indicator van kwaliteit. Onze hoeslakens met lagere draaddichtheid zijn net zo zacht en duurzaam als onze opties met hogere draaddichtheid vanwege de premium kwaliteit van de garens die we gebruiken - dus kies op basis van slaapvoorkeuren in plaats van een hoge draaddichtheid.

Kies natuurlijke vezels voor de meest comfortabele hoeslakens

Katoenen hoeslakens

Bij het kiezen van je hoeslakens is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke vezels die worden gebruikt om de stof te maken. Katoen en andere natuurlijke vezels ademen en zijn comfortabeler dan hoeslakens gemaakt van synthetische materialen zoals polyester. Kies voor verbeterd comfort hoeslakens gemaakt van deze natuurlijke vezels.