Voordelen van een Gorter Dakluik voor Toegang tot het Dak

2023-11-24
Danker van der Kamp

Wanneer je denkt aan toegang tot het dak, is veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak van het grootste belang. Een Gorter dakluik biedt dit alles en nog veel meer. In dit artikel zullen we de voordelen van een Gorter dakluik uitleggen en waarom het de ideale keuze is voor toegang tot platte daken.

 

1. Veiligheid boven alles

Veiligheid is de hoogste prioriteit, vooral wanneer je toegang nodig hebt tot een plat dak. Gorter dakluiken zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze zijn uitgerust met een geavanceerd contrabalanssysteem en een terugvalrem, waardoor ze moeiteloos met één hand kunnen worden geopend en gesloten. Bovendien heeft elk dakluik een opvallende gele handgreep voor maximale zichtbaarheid en grip, zodat je veilig het dak op en af kunt stappen.

 

2. Brandwerende Bescherming

Veiligheid gaat verder dan alleen persoonlijke bescherming. Gorter brandwerende dakluiken RHTEI bieden tot 120 minuten brandbescherming. Ze zijn Efectis getest en gecertificeerd volgens strikte normen, waaronder EN 1634-1, EN 13501-2, AS1530-4 en BS476:part22. Dit betekent gemoedsrust, wetende dat je gebouw en de mensen binnenin beschermd zijn tegen brandgevaar.

 

3. Duurzaamheid en 10 jaar garantie

Gorter staat bekend om zijn duurzame producten, en hun dakluiken zijn daarop geen uitzondering. Ze worden vervaardigd met hoogwaardige materialen en afgewerkt met een speciale poedercoating om ze te beschermen tegen corrosie en weersinvloeden. Dit zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten.

 

4. Compleet Aanbod – standaard, glazen en extra isolerende dakluiken

Of je nu toegang nodig hebt tot het dak voor onderhoud, zonnepanelen, airconditioninginstallaties of dakterrassen, Gorter heeft een dakluik dat aan jouw behoeften voldoet. Ze bieden verschillende maten en opties, inclusief brandwerende en hoog geïsoleerde modellen. Bovendien kunnen Gorter dakluiken worden geleverd met ladders, schaartrappen of vaste trappen, waardoor ze een complete en TÜV NORD-gecertificeerde daktoegangsoplossing bieden.

 

5. Architectvriendelijk – tekeningen en bestekteksten

Voor architecten biedt Gorter een schat aan informatie, waaronder BIM-tekeningen en bestekteksten, beschikbaar op hun website. Dit maakt het gemakkelijk om hun producten in jouw ontwerpen op te nemen en ervoor te zorgen dat ze naadloos passen in jouw project.

Kortom, als het gaat om toegang tot platte daken, zijn de voordelen van een Gorter dakluik overduidelijk. Veiligheid, duurzaamheid, brandbescherming, en een breed scala aan opties maken het de ideale keuze voor gebouweigenaren en architecten. Overweeg Gorter voor jouw volgende project en ontdek zelf de voordelen van hun hoogwaardige dakluiken.